Memòries Líquides

Memòries Líquides és una activitat cultural que es planteja reivindicar aquests espais com espais de memòria col·lectiva, on el públic participa activament. Un viatge pels rentadors i les vivències de les dones que ho han viscut i de les que ho han transmès a les seves filles i nétes. L’espectacle consta de lectures, fotografies, videos i cançons en directe. S’acompanya d’una mostra d’objectes relacionats amb la bugada i inclou una copa de cava final.
MEMORIES COLLAGE 2019
L’activitat pot tenir diferents formats. El més complert és la projeció audiovisual comentada i cantada en un espai tancat o a l’aire lliure una nit d’estiu, i una animació in situ al rentador, font, riu o bassa.
Als rentadors de Torà em van fer un bonic reportatge a Segarra Televisió.
A la ciutat de Terrassa he presentat l’espectacle dues vegades. La primera xerrada va ser un èxit i Terrassa Digital en va parlar.
Us convido a compartir imatges i memòries en aquesta pàgina per visibilitzar i donar valor a totes aquestes tasques al voltant de la bugada, imprescindibles en el manteniment de la higiene i la salut de les comunitats, abans que les rentadores entressin a les llars.
Rentadors, basses, rius, torrents, fonts i tots els espais d’aigua on s’hi ha fet bugada, són llocs d’energia i vitalitat, que poden acullir espectacles culturals i musicals que els retornin la vida d’altres temps.
Proper espectacle: 30 novembre  2019 a Vinçà (Catalunya Nord). Festes de Sant Andreu
VINÇA GRAN