Les quatre estacions… a la vinya

moments-magics

El Penedès és la comarca vitivinícola on tinc la sort de viure i treballar, passejar i gaudir de la natura, i tastar els productes que produeix. He estudiat a l’INCAVI de Vilafranca tot el procés d’elaboració de vins i caves i he tingut la sort de treballar a les caves  Eudald Massana Noya durant dos anys. Observar la vinya a diari, de forma conscient i atenta, m’ha permés conèixer les petites transformacions dels ceps en cada estació de l’any. És un privilegi reconèixer els canvis d’estació gràcies a la vinya, fet que també ens permet gaudir d’un paisatge canviant i divers. Tonalitats de colors, aromes singulars com els de la flor del raïm, les “onades” del mar de vinyes quan bufa el vent a l’estiu o les postes de sol il·luminant les gotes d’aigua quan la vinya “plora”. Tinc imatges de tots aquests moments màgics i records apassionats de la seva descoberta conscient. Després de tastar i tastar centenars de  vins i caves m’adono de la importància de la terra, el paisatge i la vinya en el procés d’elaboració dels productes de qualitat.

Cal posar en valor la cultura de la vinya i el vi per fer créixer la demanda dels nostres productes de proximitat i aconseguir que arreu on anem els poguem consumir. Conèixer una  mica el procés de la vinya i el vi, sense tecnicismes però sense dubtes, ens ajuda a convertir-nos en ambaixadores dels vins i caves en qualsevol trobada familiar o d’amistats on participem. La literatura, les arts plàstiques, la música i altres disciplines han expressat aquesta cultura de la vinya i em proposo donar-les a conèixer per ampliar el repertori de referències possibles per vestir un tast, una visita o una activitat enoturística.

20161106_112547-copiar-copia-copia

La conferència Les quatre estacions… a la vinya és la meva aportació a la divulgació de la cultura de la vinya i el vi, en un format lúdic i ple de contingut, i que acompanyo amb una exposició de material relacionat amb el tema. La cata final i les sorpreses estan garantides…