MERLÍ, coneixes alguna filòsofa?

Pregunta sobre la sèrie Merlí, a l’Equip d’Atenció a l’Audiència de TV3:” podrieu comentar a l’equip de guionistes de Merlí, que les filòsofes també han creat coneixement i han generat idees innovadores per explicar el món?” Em pregunto si les noies i els nois de la sèrie coneixeran alguna filòsofA, perquè vistos els capìtols emesos fins ara res ho fan preveure. Resposta de TV3: “L’elecció dels filòsofs es fa en funció del tema que tracta cada capítol, i n’hi ha que s’adapten millor que d’altres. El director de la sèrie n’ha parlat amb l’assessor filosòfic de “Merlí” i si hi ha alguna filòsofa que s’adapti, pel seu pensament, al tema del capítol, la incorporarem. Això es produirà a partir de la segona temporada sobre la que s’està treballant en l’actualitat”. Molt políticament correcte la resposta. Gràcies. Confiem-hi doncs! Estic convençuda que alguna de les filòsofes: Aspàsia de Milet, Hipàtia d’Alexandria, Hildegarda de Bingen, Cristine de Pizan,  Mary Wollstonecraft, Teresa de Avila, Rosa Luxemburg, Edith Stein, Clara Campoamor, Hannah Arendt, Simone de Beauvoir, Frederica Montseny, Maria Zambrano, Simone Weil, Maria Aurèlia Campmany, Victoria Sendón de León i tantes altres hauran tractat algun tema prou interessant perquè sigui susceptible de ser incorporat a la sèrie, oi? La transgressió, el vot femení, la llibertat, la política, la vida sexual, la familia, la consciència, l’ànima, el concepte de persona… MERLI
Aquesta entrada ha esta publicada en Articles opinió, Comunicació, Feminisme, lideratge, Ulleres liles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a MERLÍ, coneixes alguna filòsofa?

  1. Quan parlo de María Zambrano, que llegeixo sovint, a alguns professors de filosofia, em miren amb cara de no saber de qui parlo… I és que no ho saben, en el millors dels casos, o simplement l’ignoren.

  2. Jaume ha dit:

    Jo estendria la protesta al Departament d’Ensenyament o al Ministeri d’Educació i Ciència perquè em sembla que tampoc apareixen en el currículum.

    • rovenmi ha dit:

      Hola, Jaume: gràcies pel teu comentari. Em consta que les professores de filosofia fa anys i panys que estan treballant per afegir les filòsofes als llibres de text. Amb la meva carta només volia fer evident un exemple de “invisibilització” de les aportacions femenines al saber i a la creació del pensament. Com més persones manifesteu el vostre descontent, més efectiva serà la resposta.

  3. Sílvia Mayans ha dit:

    M’ha agradat molt llegir el teu article. M’he permès la llibertat de mencionar-lo en un article del meu blog. Et passo l’enllaç: http://silviamaians.blogspot.com.es/

  4. jinglada ha dit:

    Fins avui no me n’he assabentat d’aquest escrit teu, gràcies a la meva filla Esther que l’ha publicat al FB. Ja l’he compartit!
    Hem seguit la sèrie i li reconeixem els seus valors però des del començament ens molestava el masclisme o masclecentrisme, implícit i explícit, de que es parla en un parell d’articles que hem llegit sobre això:
    http://zena.cat/masclisme-i-estereotips-de-genere-a-merli/
    http://www.ara.cat/firmes/monica_planas/Lenorme-penis-del-Merli_0_1483051709.html
    I un quart que acabo de trobar:
    http://silviamaians.blogspot.com.es/2015/11/televisio-i-discriminacio-de-sexe.html
    Gràcies i enhorabona!
    Una abraçada!
    Joan

Deixa un comentari