SOPAR DE LES ENÒLOGUES, A VILAFRANCA

Magnífic sopar de maridatge al restaurant El gat blau de Vilafranca. Va ser divendres passat, al SOPAR DE LES ENÒLOGUES proposat per l’Olga, la mestressa, una dona emprenedora i amb idees ben clares. Les enòlogues presentaven els vins i caves que maridaven amb els plats. Val la pena transcriure la llista dels plats perquè eren exquisiteses:

 –       Piruleta de llagostí cruixent amb llàgrima de parmentier mariné, que maridava amb el Blanc Somiatruites presentat per la Núria Alayo de Ferrer i Catasús. Un vi fresc, amb acidesa i cos, amb una etiqueta atrevida i divertida.

–       Mezclum d’enciams amb broixeta de capó a l’estil japonès i neules cruixents de pera. Aquest primer plat s’acompanyava del Xarel·lo Calcari, comentat per l’enòloga Marta Casas de Parés Baltà. Elaborat amb la tècnica del battonage.

–       De segon, suprema de bacallà amb crispi de ceba a la mel i ravioli de carbassó farcit de juliana de verdures. L’Eva Plazas ens explicava les característiques del cava que preniem, el Brut Nature Reserva de Cava Vilarnau: 50% macabeu; 35% parellada i 15% xarel·lo. Un reserva de 20 mesos, de la collita del 2009.

–       I per postres, una mousse de iogurt amb fruits vermells maridat amb el Rosat El Cepell, d’Eudald Massana, i presentat per l’enòloga Natàlia Duran (a la foto) d’Eudald Massana. Un vi femení en nas i masculí en boca, paraules textuals de la Natàlia. Un vi jove i elegant, del 2010.

 Una vintena de dones de diferents professions vam compartir el menjador d’El Gat Blau des de les 9 des vespre fins la 1 de la matinada. Vàrem aprendre i riure molt!

 La Lourdes Jané de la Fundació Rovira i Virgili, va aconsellar que viatgéssim, que el viatge enforteix; que visitéssim altres cellers i denominacions d’origen; que ampliem els contactes, i que aprenguem cada dia, que la carrera universitària és només un esglaó, però que la formació ha de ser continuada. I aquests consells serveixen per a tothom, sigui quina sigui l’àrea laboral (afegeixo jo). Finalment, va resumir el perquè de l’acte amb una senzilla frase: “Avui ens fem un homenatge”!

 Brindo per elles!

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats recomanades, Comunicació, Coses que em passen, ENOTURISME, Ulleres liles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s